Acasă Extern Iohannis: Relația specială cu R. Moldova a reprezentat o prioritate strategică pentru...

Iohannis: Relația specială cu R. Moldova a reprezentat o prioritate strategică pentru mine

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut un discurs la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, în care a accentuat relația dintre România și Republica Moldova, pe care o consideră ca fiind la cel mai înalt grad din istorie.

„Relația specială cu Republica Moldova a reprezentat o prioritate strategică pentru mine, ca președinte al României, iar cooperarea bilaterală a atins un nivel fără precedent, fiind în prezent la cel mai înalt grad din istorie”, a spus Klaus Iohannis, scrie tvrmoldova.md.

Președintele României s-a referit și la relația dintre București și Kiev de la invazia rusă în Ucraina.

„Am promovat și o relație constructivă și principială cu Ucraina. Încă din prima zi a războiului, România a fost pe deplin solidară și a luat ample măsuri multidimensionale în sprijinul Ucrainei. Păstrez cu președintele Zelenski un contact apropiat, existând un schimb aprofundat de evaluări și idei cu orice prilej”, a precizat președintele român.

Acesta a mai precizat că a acordat o atenție deosebită consolidării parteneriatelor și a relațiilor strategice bilaterale cu statele „de care ne apropie valori și interese comune, precum Germania, Franța, Spania, Italia, Polonia”.

„Am menținut raporturi privilegiate cu Marea Britanie și Turcia, iar în perioada 2020-2024 am încheiat trei noi parteneriate strategice, cu Bulgaria, Japonia și Georgia. Cu statele baltice și cu alte state din zona central și est-europeană avem preocupări și interese comune. O parte dintre acestea le reflectăm în mesaje și abordări comune, inclusiv în Formatul București 9”, a menționat Klaus Iohannis.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.