Acasă Social În prima săptămână de școală elevii din Capitală nu vor fi hrăniți...

În prima săptămână de școală elevii din Capitală nu vor fi hrăniți la cantină

0

Începând cu 1 septembrie, școlile și grădinițele din municipiul Chișinău își reiau activitatea.

O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Consiliul municipal Chișinău cu o zi înainte de începerea anului școlar, după câteva ore de dezbateri.

Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban,130 de grădinițe din cele 131 din municipiul Chișinău și 145 de școli și licee din totalul de 148 de instituții de învățământ din Capitală – sunt pregătite pentru a primi copii în noul an școlar.

Ceban menționează că Primăria Chișinău a întreprins toate măsurile, pentru asigurarea condițiilor de prevenire a infectării cu Covid – 19 în școli și grădinițe. 

„Inițial, la grădinițe vor merge copiii din grupele preșcolare, după care, treptat vor veni și ceilalți din grupele mai mici de până la 4 ani. Toate instituțiile sunt dotate cu toate cele necesare din punct de vedere a alimentației publice.

A fost gândit ca până în data de 7 septembrie să nu fie alimentați copiii la școală. După data de 7, copiii să primească la pachet mâncarea în sala de mese. Treptat sae va reveni la alimentația obișnuită a copiilor. Procesul alimentar al copiilor nu este periculos, ne-au spus specialiștii. Potrivit lor, copiii trebuie să fie alimentați sănătos, dar trebuie evitată aglomerația”, a declarat Ion Ceban.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.