Acasă Social În dorinţa de a pleca la mare, moldovenii au luat cu asalt...

În dorinţa de a pleca la mare, moldovenii au luat cu asalt laboratoarele private

0

În dorinţa de a pleca la mare, moldovenii au luat cu asalt laboratoarele private. Asta pentru a face testele COVID-19 necesare pentru a se odihni pe litoral în Bulgaria sau Ucraina.

Atât bulgarii, cât și ucrainenii cer ca turiștii moldoveni să prezinte un test negativ pentru coronavirus, efectuat cu cel puțin 72 de ore, respectiv 48 de ore în avans. În caz contrar, nu sunt acceptați.

Un internaut a postat pe o reţea de socializare o poză cu cozi la un laborator privat. În comentarii, oamenii menţionează că sunt nevoiţi să stea ure în şir în rând.

Mai mult, procedura este neplăcută, iar pentru acurateţea testului, beneficiarii nu trebuie să mănânce şi să bea până la prelevarea probelor. 

Dar toate aceste eforturi ar putea fi inutile, avertizează activistul Mihail Bagas. Potrivit acestuia, grănicerii ucraineni nu ar fi auzit despre noile reguli şi permisiunea de a trece hotarul cu certificatul privind rezultatul negativ la COVID-19. 

„Deşi hotărârea privind intrarea în Ucraina cu certificatul privind rezultatul negativ la COVID-19 a instrat în vigoare, de facto, aceasta nu funcţionează. Serviciul de grăniceri al Ucrainei nu a primit deocamtată mecanismul de implementare. Adică, practic, nu este clar ce certificate sunt valide, ce format, cum se introduc în baza de date etc. Prin urmare, din păcate, toţi cei care intră vor fi plasaţi în carantină, sau vor trebui să-şi facă testul pe teritoriul Ucrainei”, a scris Mihail Bagas pe pagina sa.

 publika.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.