Acasă Alegeri 2020 Igor Dodon, înregistrat în cursa electorală

Igor Dodon, înregistrat în cursa electorală

0

Igor Dodon a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale din 28 septembrie, curent.

Menționăm că pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenți, candidații depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

Potrivit legislației electorale, Dodon va putea să facă agitație electorală doar începând cu data de 2 octombrie.

De precizat că în cadrul colectării semnăturilor, grupul de inițiativă a lui Igor Dodon a pierdut zeci de liste de subscripție, motiv pentru care nu a putut să le restituie Comisiei Electorale Centrale.

Anterior, în cursa electorală au fost înregistrați Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu. Examinarea cererilor de înregistrare a candidaților Maia Sandu și Violeta Ivanov ar urma să aibă loc zilele următoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.