Acasă Politic Igor Dodon, despre votul în diasporă: Unde e dreptatea?

Igor Dodon, despre votul în diasporă: Unde e dreptatea?

0

Unde e dreptatea? Asta se întreabă liderul socialiștilor, Igor Dodon, în legătură cu organizarea procesului de vot în diasporă, nemulțumit de faptul că la scrutinele anterioare în UE au fost deschise mai multe secții de votare decât în Federația Rusă. Socialistul, care menționează că „a văzut” la alegerile prezidențiale că cetățenii Republicii Moldova din diasporă, cu referire la cetățenii care muncesc în statele UE, au devenit un factor politic important la alegeri, susține că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în Federația Rusă și în regiunea transnistreană ar trebui deschise câte cel puțin 100 de secții de votare, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

În cazul cetățenilor R. Moldova aflați în Federația Rusă, Dodon menționează că „este dreptul constituțional al cetățenilor ca să voteze, nu contează unde ei trăiesc, toți au dreptul ca să voteze și toți sunt cetățeni ai acestei țări”. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon marți seară, 25 mai, în cadrul unei emisiuni de postul Primul în Moldova.

În context, Dodon susține că atât în Occident, cât și în Federația Rusă sunt câte 400.000 de cetățeni ai R. Moldova, iar în regiunea transnistreană – peste 200.000, astfel că, potrivit lui, „dacă să le oferim șansa cetățenilor din Federația Rusă și celor din regiunea transnistreană ca să voteze, șansele celor care vor să lichideze R. Moldova vor fi nule, nu vor avea nicio șansă ca să câștige nici la prezidențiale, nici parlamentare”. Nu este clar la ce se referă Igor Dodon atunci când spune „să li se ofere șansa cetățenilor ca să voteze”.

„La aceste alegeri, ar trebui deschise: lasă să rămână 120 sau câte sunt acolo în Europa, 100 și ceva să fie deschise în Federația Rusă – pentru a-i motiva, și alte 100 să fie deschise în regiunea transnistreană. Lasă să voteze toți cei care vor. Dar pentru asta trebuie bani, bani pe care nu îi avem”, a conchis Igor Dodon.

La 11 iulie în R. Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii R. Moldova vor merge la urnele de vot pentru a alege deputații în Parlamentul R. Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.