Acasă Anticipate 2021 ULTIMA ORĂ! CEC a validat rezultatul alegerilor parlamentare din 11 iulie

ULTIMA ORĂ! CEC a validat rezultatul alegerilor parlamentare din 11 iulie

0

Comisia Electorală Centrală a validat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, după ce pentru acest fapt au votat opt membri CEC. De precizat este faptul că Maxim Lebedisnchi, a renunțat la calitatea de secretar CEC pentru examinarea acestor subiecte, din cauza unui conflict de interese, astfel că în locul său a fost numit Filipov.

Numărului de mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova obținut de concurenții electorali  potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, este următorul:

PAS: 63
BECS: 32
Partidul ȘOR: 6

Următoarea etapă este confirmarea scrutinului și validarea mandatelor deputaților de către Curtea Constituțională. Conform legii, Curtea se expune în termen de cinci zile de la recepționarea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă a contestaţiilor de către instanțele de judecată. Ulterior, Președintele țării convoacă Parlamentul în prima sa ședință.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.