Acasă Economic Precizările Ministerului Finanțelor cu privire la salarizarea judecătorilor CC

Precizările Ministerului Finanțelor cu privire la salarizarea judecătorilor CC

0

Ministerul Finanțelor a venit cu precizări privind salariile judecătorilor, contrazicându-l pe fostul premier, Ion Chicu, actual șef de partid extraparlamentar, care a declarat că președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, va primi, în anul 2022, câte 63.000 de lei pe lună, iar colegii ei de la Înalta Curte – câte 57.000 de lei lunar.

Într-un comunicat remis presei, se subliniază că angajații Curții Constituționale sunt salarizați în conformitate cu prevederile Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

„Astfel, Președintele și Judecătorii din cadrul Curții Constituționale având statutul funcției de demnitate publică, în condițiile art. 10 alin. (3) din Legea nr. 270/2018, nu dețin dreptul de a beneficia de careva sporuri cu caracter specific, adică nu beneficiază de sporul specific de 40%”, menționează instituția.

Reamintim că fostul premier al țării, Ion Chicu, a afirmat că salariile acestora vor crește, anul acesta, până la 63 de mii de lei și nu 45 de mii de lei, așa cum a anunțat ieri, 4 ianuarie, Curtea Constituțională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.