Acasă Social Guvernul: 8,5 milioane de lei pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

Guvernul: 8,5 milioane de lei pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

0

Cabinetul de miniștri a alocat 8,5 milioane de lei pentru organizarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă în perioada 24 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de către Guvern.

„Iarna și sărbătorile de iarnă iau ca prin surprindere autoritățile. Nu este aplicabil în cazul de față. Am fost plăcut surprinși de faptul că rata incidențelor COVID-19 a scăzut considerabil. 
Codul Galben a fost instituit pe data de 5 decembrie curent, ceea ce ne-a umplut de optimism și ne-a îndemnat să venim cu această inițiativă să organizăm sărbătorile de iarnă.
Am stabilit un plafon financiar de 8 milioane 500 de mii de lei, ceea ce este la limita de jos a sărbătorilor de iarnă organizate anterior ca și limită de buget. 
Luând în considerare termenii extrem de restrânși, nu avem cum mări timpul pus la dispoziție până la declanșarea sărbătorilor. 
Trebuie să ne mișcăm foarte repede. Artiști populari vor fi invitați la Chișinău să-și expună talentul. Meșterii populari își vor expune mărfurile în căsuțele din târguri”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Primăria capitalei a făcut public programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă 2021.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.