Acasă Social R. Moldova va aplica noi cerințe privind navigația maritimă

R. Moldova va aplica noi cerințe privind navigația maritimă

0

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la procedurile de determinare a echipajului minim echipat în condiții de siguranță pentru, navele maritime și/sau mixte sub pavilionul Republicii Moldova.

Regulamentul stabilește cerințe clare pentru determinarea echipajului minim necesar navigației, pentru navele maritime și/sau mixte sub pavilionul Republicii Moldova, scrie mold-street.com.

Astfel, echipajul minim trebuie să corespundă nevoilor specifice fiecărei nave, luând în considerare tipul, mărimea și zona de navigare. Totodată, documentul conține norme care prevăd formarea echipajului, cerințele pentru certificările de competență și sănătate ale membrilor echipajului, dar și responsabilitățile specifice fiecărei funcții la bord.

Agenția Navală va monitoriza și verifica respectarea acestor norme prin inspecții și prin emiterea certificatelor de conformitate.

„Prin implementarea regulamentului și alinierea la standardele internaționale pentru siguranța navigației maritime, ne vom asigura că fiecare navă operațională sub pavilionul Moldovei are un echipaj suficient pentru a menține operațiunile în siguranță și pentru a proteja mediul marin”, susține ministrul Andrei Spînu.

Menționăm că, până în prezent, modul și principiile de stabilire a echipajului minim nu a fost reglementat, deși sub pavilionul Republicii Moldova plutesc sute de vase maritime, iar Portul Internațional Giurgiulești este funcțional din anul 2006-2007.

De notat că perfectarea cadrului legal în domeniul maritim este necesară și pentru avansarea dialogului Republicii Moldova cu Organizația Maritimă Internațională (IMO) și statele membre ale organizației, precum și pentru a spori posibilitatea țării noastre de a fi exclusă din lista neagră a Memorandumului de Înțelegere de la Paris privind controlul statului portului (MoU Paris).

Acest fapt este foarte important și pentru dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul transportului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.