Acasă Politic Grosu: Vom depune eforturi pentru a îmbunătăți mediul investițional

Grosu: Vom depune eforturi pentru a îmbunătăți mediul investițional

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi, 14 februarie, o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

Igor Grosu a adresat Excelenței Sale felicitări cu ocazia acreditării în calitate de ambasador în țara noastră, dorindu-i mult succes în exercitarea mandatului diplomatic.

Oficialii au discutat despre intensificarea cooperării moldo-chineze în domeniile comercial-economic, educațional, tehnologic, cel al energiei regenerabile etc.

În context, șeful Legislativului a salutat recenta inaugurare a celui mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova, construit cu sprijinul Guvernului Chinei, și a dat asigurări că statul va depune în continuare eforturi pentru a îmbunătăți mediul investițional din țara noastră.

„Suntem interesați de proiecte de consolidare a securității energetice a țării, de aceea vom susține orice inițiativă care va contribui la sporirea rezilienței energetice și diversificarea resurselor de aprovizionare cu energie a Republicii Moldova”, a menționat Igor Grosu.

În încheiere, președintele Parlamentului a discutat și despre Jocurile Olimpice de iarnă care se desfășoară zilele acestea la Beijing, unde Moldova este reprezentată de 5 sportivi.

Chiar dacă Moldova nu se poate lăuda cu mari tradiții în sporturile de iarnă, a fost remarcată evoluția biatlonistei Alina Stremous, care a ocupat un loc prestigios, 10, în cursa de sprint la Biatlon și s-a calificat pentru competiția de mass-start unde concurează doar cele mai bune 30 de biatloniste ale planetei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.