Acasă Politic Vlah: Abuzurile din partea poliției, problema care-i revoltă pe cetățeni

Vlah: Abuzurile din partea poliției, problema care-i revoltă pe cetățeni

0

Deși oficial a fost făcut deja bilanțul campaniei „Vocea Poporului”, oamenii continuă să semnaleze gravele probleme cu care se confruntă. Despre acest lucru spune fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care a menționat că va continua să facă publice sesizările ce parvin din partea cetățenilor.

„De data aceasta mă voi referi la o gravă problemă cu care se confruntă tot mai des locuitorii și oaspeții Capitalei – abuzurile din partea poliției. Oamenii îmi spun deschis că atât de presați, atât de intimidați ei nu s-au simțit niciodată. În special, e vorba de acțiunile celor din Poliția Rutieră. Dacă pe timpul precedentelor guvernări, colaboratorii poliției rutiere aveau dreptul să stopeze șoferii în trafic doar motivat, acum polițiștii opresc, cu treabă și fără treabă, orice automobil, caută pretexte pentru a amenda oamenii și de multe ori le reușește – pentru a nu pierde timp și nervi, unii oameni aleg să plătească o amendă minimă, chiar dacă nu au făcut nimic ilegal”, a scris Irina Vlah.

Potrivit fostului bașcan al Găgăuziei, în special, oamenii semnalează abuzuri legate de așa-zisa parcare neregulamentară.

„Unii conducători auto recunosc că uneori își parchează automobilele cu mici încălcări, pentru că asta e situația cu parcările în general în Capitală. (…) Fără a accepta compromise rezonabile, polițiștii dispun transportarea forțată a automobilelor la parcarea specializată, de unde, pentru a o prelua, proprietarul e nevoit să achite din nou o plată anume. Și nu e mica! Circa 800 de lei. Adică, în loc să achite o amendă mică de circa 250 lei, omul este nevoit să achite și 250 lei, și să i se calculeze puncte de penalizare, și să dea 800 lei la parcarea menționată, și apoi să plătească circa 300 de lei la o spălătorie specializată, pentru a i se scoate benzile încheiate de poliție pe automobilul său, fără a-i fi deteriorată unitatea de transport”, menționează aceasta. 

Irina Vlah susține că statistica oficială ne arată că Ministerul Afacerilor Interne este lider la capitolul contravenții înregistrate și amenzi aplicate – 685.000 contravenții înregistrate doar în 2023 sau 93% din totalul de contravenții. Circa 71% din acestea țin de circulația rutieră. În decurs de doar un an, numărul contravențiilor înregistrate de MAI și a amenzilor aplicate a crescut cu 7,2%. 

„(…) Deci, cu cât mai multă presiune pune poliția pe oameni, cu atât mai bine trăiesc Maia Sandu și cei din PAS. (…) Și încă un moment important: venitul firmei unde sunt parcate automobilele evacuate de polițiști au crescut de circa cinci ori de când PAS e la guvernare”, a mai scris Irina Vlah. 

În final, aceasta a venit cu un mesaj către polițiști: „Știu că sunteți impuși să vă manifestați ca niște colectori, care adună bani pentru poftele mereu în creștere ale guvernării. Dar, nu uitați, guvernările vin și pleacă, dar voi trebuie să serviți intereselor oamenilor, care sunt cei ce vă plătesc salarii”, a conchis Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.