Acasă Istorii din spatele culisei Greșeală ”tehnică” sau una ”intenționată? Vladimir Țurcan continuă să fie președintele CCM,...

Greșeală ”tehnică” sau una ”intenționată? Vladimir Țurcan continuă să fie președintele CCM, pe site-ul instituției

0

La mai bine de jumătate de lună, de la destituirea din funcția de președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan continuă să ocupe aceeși funcție, cel puțin pe pagina oficială a instituției.

La data de 23 aprilie, curent, Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale, iar în locul acestuia, pentru un termen de trei ani, a fost aleasă judecătoarea Domnica Manole. Totuși, la o distanță de circa 20 de zile, pe site-ul oficial al CCM, nu au fost făcute modificări. Funcția de Președinte al instituției este deținută de același judecător, Vladimir Țurcan.

Este vorba despre o ”scăpare tehnică” sau una ”intenționează? Nu se cunoaște care este de fapt motivul pentru care nu au fost introduse modificările privind organigrama instituției. Portalul SafeNews.md nu a reușit să i-a legătura cu reprezentanții instituției pentru a primi un răspuns în acest sens.

Amintim că la data de 4 mai, curent, Vladimir Țurcan a contestat destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a înregistrat o sesizare la secretariatul Curții, prin care cere plenului CCM anularea actului prin care a fost demis și a celui prin care a fost aleasă Domnica Manole drept președintă a Curții. 

SafeNews.md menționează că motivul care a stat la baza deciziei de a-l demite pe fostul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a fost discuția sa telefonică cu Igor Dodon. Precizările au fost făcute de actuala președintă a CCM, Domnica Manole, care a adăugat că o asemenea atitudine „nu putea rămâne fără reacție”, întrucât a știrbit autoritatea Înaltei Curți.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.