Acasă Alegeri 2020 GRAFIC // Deși Dodon se laudă că a gestionat bine criza din...

GRAFIC // Deși Dodon se laudă că a gestionat bine criza din 2020, Moldova va avea cea mai mare scădere economică din regiune

0

Președintele Igor Dodon se laudă, cu fiecare ocazie, că Republica Moldova a gestionat bine crizele de pe parcursul anului 2020. Indicatorii economici regionali arată însă altceva, țara noastră urmând să termine anul 2020 cu cea mai mare scădere economică din regiune, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.

Marți, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Igor Dodon a declarat că Guvernul a gestionat bine, din punct de vedere economic, anul 2020, făcând referire la criza pandemică și secetă.

Totuși, cifrele îl contrazic și aici flagrant pe șeful statului, în condițiile în care Republica Moldova, potrivit unor estimări ale BERD, va avea cea mai mare scădere economică din regiune în anul 2020.

Potrivit unui raport al BERD din luna septembrie, Produsul Intern al Republicii Moldova se va contracta cu 5,5% în acest an, cel mai puternic declin din regiune, alături de Ucraina. În România PIB-ul ar urma să se contracteze cu 5%, în Rusia cu 4,5%, iar în Lituania cu 2%.

Acestea sunt însă cele mai optimiste estimări pentru economia Republicii Moldova în anul 2020. Potrivit unui raport recent al Expert-Grup, contracția PIB-ului ar urma să fie în acest an chiar de 7,5%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.