Acasă Economic BNS: Moldovenii cumpără mai puține mașini în leasing

BNS: Moldovenii cumpără mai puține mașini în leasing

0

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2020, volumul finanțărilor prin leasing a scăzut cu 23% în comparație cu 2019. Astfel, au fost acordate în leasing mijloace fixe în valoare de 1,4 miliarde lei, cu 412,3 milioane de lei mai puțin decât în anul precedent. Cei mai mulți bani au fost solicitați pentru cumpărarea mijloacelor de transport, fiind vorba despre  1,3 miliarde lei sau 93% din totalul împrumuturilor. Pentru procurarea autoturismelor au fost acordate 900 de milioane de lei, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md.

În anul 2020, valoarea creditelor cu termen de achitare de până la trei ani a constituit 676,5 milioane de lei sau 48% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing. 

Volumul împrumuturilor luate pentru o perioadă de la trei la cinci ani a fost de 710,3 milioane de lei, adică 51% din valoarea totală.

Totodată, 53% din bani au fost acordați persoanelor fizice, iar restul de 47% întreprinderilor şi organizațiilor. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.