Acasă Politic Gavrilița, despre trupele ruse din regiunea transnistreană care s-ar afla în stare...

Gavrilița, despre trupele ruse din regiunea transnistreană care s-ar afla în stare de pregătire de luptă

0

Prim-ministra Natalia Gavrilița afirmă că analizele indică un risc scăzut de escaladare a acțiunilor militare pe teritoriul R. Moldova, menționând că autoritățile de la Chișinău sunt în comunicare permanentă cu partenerii externi.

Declarația șefei Cabinetului de miniștri vine după ce Statul Major ucrainean a anunțat că trupele ruse din regiunea transnistreană se află în stare de pregătire de luptă, precum și în contextul ultimelor incidente din regiunea separatistă a R. Moldova.

„În același timp, suntem în comunicare permanentă cu partenerii noștri. Facem schimb de informații, de analize. Analizele noastre indică un risc scăzut de escaladare a acțiunilor militare pe teritoriul R. Moldova. Am dezmințit de mai multe ori și vreau cu această ocazie să dezmint din nou știrile despre o posibilă mobilizare. Deocamdată nu avem niciun motiv să ne îngrijorăm și să recurgem la asemenea acțiuni.Cu siguranță, aceasta arată că eforturile noastre de combatere a dezinformării, de combatere a știrilor false sunt eforturi importante pentru ca să reducem starea de anxietate, de neliniște, printre cetățenii noștri. Folosim toate căile diplomatice, folosim toate formatele funcționale și cu autoritățile din așa așa-numită regiune transnistreană ca să ne asigurăm că dezamorsăm orice tensiune și menținem pacea și stabilitatea în R. Moldova. Dacă analiza noastră se va schimba, vom comunica cu oamenii prin canalele oficiale”, a declarat Natalia Gavrilița.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.