Acasă Politic Galbur, indignat de refuzul de a retrage cetățenia lui Plahotniuc și Șor

Galbur, indignat de refuzul de a retrage cetățenia lui Plahotniuc și Șor

0

Partidul Național Moldovenesc (PNM) își exprimă indignarea și dezamăgirea față de refuzul Președinției Moldovei de a retrage cetățenia moldovenească pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Potrivit lor, decizia respectivă reprezintă o „manifestare clară a lipsei de curaj și voință politică din partea conducerii de vârf a statului, care pare să acționeze în interes personal și electoral, în detrimentul stabilității și securității naționale”.

Potrivit reprezentanților PNM, invocarea necesității unei solicitări din partea Agenției Servicii Publice (ASP) și a Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru a-și justifica inacțiunea este profund dezolantă.

„Această abordare este echivalentă cu pasarea responsabilității și reprezintă o insultă la adresa cetățenilor preocupați de siguranța societății noastre

Este cu atât mai inacceptabilă această decizie, cu cât în cazul cetățeanului Alexandr Kalinin, Președinția a reacționat prompt și decisiv în retragerea cetățeniei acestuia în noiembrie 2023. Să fie oare Kalinin mai periculos pentru Republica Moldova, decât Plahotniuc și Șor? Lipsa de coerență și de aplicare uniformă a legii ridică serioase semne de întrebare cu privire la integritatea și independența instituțiilor statului”, susțin reprezentanții PNM. 

Liderul PNM, Dragoș Galbur a declarat că guvernarea, prin lipsă de curaj și voință politică în refuzul retragerii cetățeniei pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, arată o preocupare exclusivă pentru interesul personal și electoral, în detrimentul securității naționale. 

Potrivit lui, aceasta este o tactică „murdară”, menită să manipuleze alegătorii prin frică: „ori ne alegeți pe noi, ori vin oligarhii pro-ruși să vă conducă”. 

„Sper ca pe viitor cetățenii să aleagă politicieni care pe lângă integritate, mai au și curaj. Ne sunt de ajuns 32 de ani de frică și lașitate”, a mai adăugat Galbur. 

De asemenea, PNM reafirmă angajamentul său pentru statul de drept, democrație și securitatea națională și îndeamnă cetățenii să se alăture demersurilor sale pentru o guvernare responsabilă și transparentă, care să servească cu adevărat interesele naționale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.