Acasă Politic Maia Sandu, discuții telefonice cu președintele Lituaniei și premierul Estoniei: „Ne bazăm...

Maia Sandu, discuții telefonice cu președintele Lituaniei și premierul Estoniei: „Ne bazăm pe sprijin”

0

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Cei doi șefi de stat au discutat despre recomandarea Comisiei Europene de a acorda R. Moldova statutul de țară candidată la UE și despre parcursul european al țării noastre.

Președintele Nauseda a confirmat sprijinul Lituaniei pentru aspirațiile noastre europene, inclusiv pentru oferirea statutului de țară candidată la UE în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie. Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Gitanas Nauseda pentru susținerea politică la nivelul Uniunii Europene, dar și pentru asistența oferită țării noastre de Lituania de-a lungul timpului, și și-a exprimat speranța în avansarea cooperării bilaterale.

Tot astăzi, președintele R. Moldova a avut o discuție cu Kaja Kallas, Prim-ministrul Estoniei, cu privire la avizul Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat la UE R. Moldova.

„Sunt încrezătoare că aspirațiile noastre europene vor aprofunda buna noastră cooperare moldo-estoniană. Ne bazăm pe sprijinul Estoniei în timpul reuniunii EUCO din această săptămână”, notează Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter. 

Amintim că, cererea de aderare la UE a R. Moldova a fost semnată pe 3 martie 2022. Pe 17 iunie 2022, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării R. Moldova statului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Viitorul procedurii de aderare al R. Moldova, dar și al Ucrainei, va fi discutat la reuniunea de joi, 23 iunie, a șefilor de stat și guverne din cele 27 de state membre.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.