Acasă Justiţie Funcționar MAI, depistat cu avere nejustificată de circa 190.000 de lei

Funcționar MAI, depistat cu avere nejustificată de circa 190.000 de lei

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele unui funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepțional a Ministerului Afacerilor Interne. În act a fost constatată, în anul 2016, o diferență substanțială în mărime de 189.779 de lei, sumă deținută în numerar, din surse neidentificate.

Controlul a fost inițiat de ANI în anul 2018, în baza sesizării Centrului Național Anticorupție.

ANI va asigura demararea procedurilor necesare în vederea încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia în cuantumul diferenței substanțiale constatate.

Astfel, inspectorul de integritate, constatând încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, a sesizat și organul de urmărire penală în vederea pornirii urmăririi penale, a persoanei supuse controlului, pe faptul suspiciunilor în săvârșirea epizoadelor infracționale prevăzute de Codul Penal, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, ANI va sesiza organul competent în vederea încetării raporturilor de serviciu a subiectului declarării în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, acesta va fi obligat să depună declarațiile de avere și interese personale rectificate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.