Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Dosarul „interceptărilor ilegale”, trimis în judecată: Sunt 5 învinuiți, printre...

ULTIMA ORĂ! Dosarul „interceptărilor ilegale”, trimis în judecată: Sunt 5 învinuiți, printre care Valeriu Cojocaru, ex-șeful fostei „Direcții 5”

338
0
ads

Procuratura Anticorupție anunță că, la 15 octombrie curent, a transmis în instanța de judecată cu rechizitoriu, dosarul penal denumit generic „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”

În dosar sunt acuzați 5 foști colaboratori de poliție din cadrul ex-Direcției nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al acestei direcții – Valeriu Cojocaru, care are și calitatea de învinuit în dosarul fostei „Direcții 5” a MAI privind angajări fictive, în care inculpați sunt președintele FEA Dorin Damir și fostul ministru și șef al IGP Alexandru Pînzari.

Acuzarea adusă inculpaților include săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.177 alin.(1) din Codul penal (Încălcarea inviolabilității vieții personale) și art.178 alin.(2) din Codul penal (Violarea dreptului la secretul corespondenței).

Concomitent, PA precizează că procurorii anticorupție continuă investigațiile, într-o cauză penală disjunsă, cu privire și la alte persoane suspectate că ar fi acționat în complicitate cu ex-polițiștii deferiți justiției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here