Acasă Articol comercial FOTO // VIDEO // NGM Company a oferit un aparat de ventilație...

FOTO // VIDEO // NGM Company a oferit un aparat de ventilație artificială a plămânilor Spitalului raional Soroca pentru tratamentul pacienților cu forme grave de COVID-19 Ⓟ

0

Spitalul raional Soroca a primit un aparat modern de ventilație artificială a plămânilor din partea NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul pariurilor sportive și loteriilor. Donația a fost oferită de agent economic după ce în presă au apărut informații despre creșterea numărului deceselor pacienților cu COVID din această instituție medicală.

”Din presa am văzut că la spitalul raional Soroca nu cu mult timp în urmă numărul pacienților cu COVID-19 mai ales în stare gravă a crescut și că spitalul are insuficiență de echipament pentru a-i menține într-o stare satisfăcătoare.NGM Company a decis să vină cu o contribuție la munca medicilor – cu acest aparat de ventilare artificială a plămânilor, ca să le sporim șansele pacienților la recuperare”, a declarat reprezentantul NGM Company, Alexandru Gîscă.

Administrația Spitalului raional Soroca, dar și colectivul secției de reanimare, au adus mulțumiri companiei pentru ajutor și au menționat importanța sporită a acestui echipament, care reprezintă o șansă în plus pentru pacienți în stare gravă de a reveni la viață normală.

„Aparatele de acest gen sunt o necesitate foarte mare pentru pacienții cu COVID-19, cu insuficiență respiratorie. Este exact genul de echipament care să îi ajute să respire și nu reduce riscurile de agravare a stării de sănătate. Acest aparat va ușura și munca medicilor din secția reanimare”, a menționat vicedirectorul instituției, Valeriu Bordian.

Costul aparatului de ventilație artificială a plămânilor este de peste 194 de mii de lei.

Anterior partenerul privat al Loteriei Naționale a oferit și Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor. Totodată 35 de spitale raionale, inclusiv din Soroca, au primit de la NGM Company 3,5 tone de lichid dezinfectant pentru mâini, 35 de mii de măști, 8750 de perechi de mănuși, mai mult de 1000 de combinezoane de protecție de unică folosință.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.