Acasă Comunicate de presă FOTO // Percheziții în magazinele din capitală: Haine de brand, vândute ilegal

FOTO // Percheziții în magazinele din capitală: Haine de brand, vândute ilegal

0

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în centrele comerciale din țară în cadrul unei scheme de introducere ilegală în țară a unor articole vestimentare de branduri renumite.

Schema infracțională a fost monitorizată timp de mai multe luni de zile de către ofițerii vamali.

Aceștia au constatat că marfa era adusă din Turcia, fiind camuflată prin colete și transmisă neînsoțit. Marfa era declarată neconform și ulterior comercializată la prețul mărfurilor de brand, deși era contrafăcută.

Astfel, în dimineața de 31 ianuarie, în proximitatea orașului Chișinău, a fost stopat de către echipele mobile ale Serviciului Vamal un microbuz de model „Mercedes Sprinter”, ticsit cu marfă, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență sau acte vamale. În același timp au fost desfășurate percheziții la depozitul unde erau transportate aceste mărfuri, dar și în centrele comerciale unde erau disimulate și comercializate.

În total, au fost desfășurate 15 percheziții în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate peste 3.000 de articole vestimentare și încălțăminte, valoarea cărora urmează să fie stabilită, dar preliminar aceasta este de sute de mii de lei.

La această etapă, în dosar sunt vizați șapte cetățeni moldoveni cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.