Acasă Sport FOTO // ISTORIE pentru Sheriff Tiraspol: Campioana Moldovei a învins-o pe Real...

FOTO // ISTORIE pentru Sheriff Tiraspol: Campioana Moldovei a învins-o pe Real Madrid pe Bernabeu

0

Rezultat neverosimil în Liga Campionilor. Surpriza sezonului în competiția supremă a cluburilor, campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, a învins marți seara pe Real Madrid pe Santiago Bernabeu, scor final 1-2. Astfel, Sheriff este lider în Grupa D din Liga Campionilor, transmite SafeNews.md, după un meci absolut spectaculos.

Scorul a fost deschis de moldoveni, prin uzbekul Jasur Jakhshibaev, care a marcat cu capul, după o fază de manual, la capătul căreia moldovenii conduceau cu 0-1, în minutul 25.

Portarul Georgios Athanasiadis a fost eroul meciului pentru moldoveni, fiind la post de fiecare dată când madrilenii au reușit să trimită pe spațiul porții.

Madrilenii au egalat din penalty, în minutul 65, prin execuția fracezului Karim Benzema.

În minutul 72, suporterii de pe Bernabeu au amuțit, după ce Bruno a reușit să marcheze golul de 1-2, anulat în cele din urmă, pe motiv de offside.

Golul victoriei pentru campioana Moldovei a fost marcat în minutul 89, prin Sebastien Thill.

La 15 septembrie curent, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol.

În sezonul acesta Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).

În urma calificării în grupe Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

În urma tragerii la sorți, Sheriff Tiraspol a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Real Madrid (Spania), Inter Milano (Italia) și Șahtar Donețk (Ucraina).

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stânga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.