Acasă Extern FOTO// Cel mai înalt vulcan din Eurasia a început să erupă

FOTO// Cel mai înalt vulcan din Eurasia a început să erupă

271
0

Vulcanul Kliucevskaia Sopka, din Kamceatka, a început să erupă, relatează RIA Novosti, citat de Meduza, care preia informația de la Institutul de Vulcanologie și Seismologie, Filiala din Orientul Îndepărtat, al Academiei Ruse de Științe.

Erupția din craterul de pe vârful Kliucevskoi a început după ce un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în largul coastei de est a peninsulei Kamceatka, în noaptea de 20 noiembrie, transmite SafeNews.md, cu referire la Libertatea

„Există ejecții unice de bombe fierbinți, cu o frecvență de până la 10 explozii pe oră. Datorită adâncimii semnificative a craterului, aproximativ 200 de metri, doar unele dintre ele sunt vizibile deasupra marginii”, a spus Alexei Ozerov, directorul Institutului de Vulcanologie.

El a recunoscut că erupția se va intensifica. Institutul a adăugat că vulcanul Șiveluci, din Kamceatka, a devenit și el extrem de activ: în ultima zi, a aruncat cenușă de două ori, la 5.000 și la 4.600 de metri. 

Kliucevskaia Sopka este un stratovulcan activ. Este considerat cel mai înalt vulcan activ din Eurasia, cu o altitudine de 4.800 de metri. 

Cele mai apropiate așezări sunt situate la 45 de kilometri de acesta. Ultima erupție la vârf a vulcanului a început în octombrie 2020 și a durat până la 8 februarie 2021.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here