Acasă Extern Zelenski: Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână

Zelenski: Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână

0

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a mulțumit ucrainenilor prin intermediul unei noi înregistrări video, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru că a zădărnicit planurile „perfide” ale Rusiei care i-a invadat ţara. Acesta s-a declarat mândru de rezistenţa „eroică” a ucrainenilor.

Totodată, Zelenski a prezentat un nou bilanț al pierderilor ruse. Potrivit acestuia, aproape 9.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în ultima săptămână.

„Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână. 19 ani, 20 de ani – ce au văzut în viață, în afară de invadarea pământului străin?”, – a spus șeful statului.

El a subliniat că Ucraina nu vrea să fie acoperită cu cadavre militare. „Du-te acasă cu toată armata ta. Spune-i comandamentului tău că vrei să trăiești, că nu vrei să mori…”, i-a îndemnat Zelenski pe ruși.

„Suntem o naţiune care a dejucat planurile inamicului într-o săptămână. Planuri scrise de ani de zile: perfide, pline de ură pentru ţara noastră, poporul nostru”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Preşedintele ucrainean a spus că îi „admiră sincer pe locuitorii eroici” ai oraşelor care rezistă forţelor ruse şi înaintării acestora, în a şaptea zi a invaziei.

Pe parcursul zilei de ieri, pentru prima dată de la declanșarea războiului cu Ucraina, Rusia a raportat victime umane. În cele șapte zile de lupte au decedat 498 de militari ruși, iar 1597 au fost răniți. Pierderile Ucrainei în timpul invaziei ruse se ridică la peste 2.870 de persoane ucise, în timp ce pierderile Federației Ruse în rândul militariloe sunt de 498, a declarat miercuri, 2 martie, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării din Ucraina, care prezintă date privind pierderile în rândul trupelor de ocupație în fiecare zi, raportează că de la 24 februarie, de când Rusia a început ofensiva în Ucraina, au fost omorâți peste 6000 de soldați ruși.

În același timp, serviciile de urgență ucrainene raportează peste 2.000 de civili morți de la începutul invaziei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.