Acasă Diverse FOTO// Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască...

FOTO// Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă

3505
0

Cea mai mare ambarcațiune construită vreodată va avea forma unei broaște țestoase și se va numi Pangeos, după Pangea, supercontinentul care a existat pe Pământ acum 200 de milioane de ani. Costul superiahtului care va semăna cu un oraș plutitor va fi de 8 miliarde de dolari, potrivit companiei care a creat proiectul, Lazzarini, citată de CNN.

Construcția plutitoare va avea 550 de metri lungime și 610 de metri lățime. Va fi un „oraș plutitor” complet, potrivit lui Lazzarini, cu spațiu pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri și chiar porturi pentru nave și avioane mai mici, pentru a aduce oaspeții, transmite SafeNews.md, cu referire la Digi24.ro.

Împărțit în cvartale ca un oraș real, Pangeos are un port și o piață principală, în jurul cărora sunt construite alte clădiri. O zonă de „cochilie superioară”, înconjurată de grădini, ar folosi ca loc de aterizare pentru aeronave. 

Sub spațiul de locuit ar fi 30.000 de „celule” care ar menține structura pe linia de plutire. Subsolul ar fi din oțel. Acoperișul ar avea panouri solare pentru a alimenta iahtul. Ar fi nevoie și de un loc special pentru construcția lui Pangeos, dar care nu există în prezent. 

Arhitecții spun că Arabia Saudită ar putea fi locul de construcție. Aproximativ un kilometru pătrat de mare ar trebui dragat și ar fi nevoie de un baraj circular înainte ca construcția să poată începe.

 Designerii cred că un spațiu din portul King Abdullah ar fi locația ideală. Lazzarini speră că construcția ar putea începe în 2033, iar structura ar fi finalizată după alți opt ani. Aceasta, cu condiția să găsească suficienți bani pentru a finanța proiectul.

  • 1/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 2/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 3/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 4/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 5/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 6/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 7/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 8/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 9/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă
  • 10/10Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here