Acasă Diverse Cum să bei cafeaua dacă suferi de hipertensiune: Ce nu trebuie să...

Cum să bei cafeaua dacă suferi de hipertensiune: Ce nu trebuie să faci

0

Medicii spune că în cazul hipertensiunii arteriale se poate bea cafea în funcție de reacția organismului și de indicatorii tensiunii arteriale.

În primul rând, persoanele cu hipertensiune arterială nu trebuie să bea cafea pe stomacul gol. În plus, băutura puternică este contraindicată pentru pacienții cu hipertensiune arterială, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Cu o presiune de 140-150 la 90 și un puls de cel mult 100-120 de bătăi pe minut, puteți bea cafea slabă – o ceașcă de băutură slabă de maximum trei ori pe zi.

Cardiologii subliniază că trebuie să se țină cont de reacțiile individuale ale organismului la cofeină.

„Dacă apar simptome neplăcute după consumul de cafea (vorbim de palpitații, înroșirea feței, salt de presiune), este mai bine să nu o beți. Sau să consumați băutura în varianta sa foarte slabă, care nu provoacă astfel de schimbări”. 

„În cazul în care presiunea este foarte mare (până la 170-180) și o persoană nu ia pastile pentru hipertensiune, atunci cafeaua trebuie exclusă complet”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.