Acasă Politic Fostul vicepreședinte al Parlamentului, despre Arena Chișinău: Riscăm să pierdem 59 ha...

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, despre Arena Chișinău: Riscăm să pierdem 59 ha de teren

145
0
ads

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că există riscul pierderii a 59 hectare de teren din preajma Arenei Chișinău. Despre asta, fostul deputat a scris pe Facebook, menționând că societatea are dreptul să cunoască adevărul.

„Eu insist ca după trei ani de implementare a unei scheme obscure cu Arena Națională, societatea are dreptul să cunoască adevărul.

Procuratura după doi ani de anchetă și Guvernul nou trebuie să informeze țara cum a fost posibil ca satul Stăuceni a rămas fără 69 ha de teren agricol, pe care fără studiu fundamental de fezabilitate a fost pornită o construcție fără planul de urbanism și buget bine calculat. Deși, erau suficiente 10 ha. De la 43 milioane euro, cheltuielile statului deja s-au ridicat la 47 și nu cred că este cifra finală.

Cum a fost aranjată așa-zisa licitație sub o singură companie turcă. În scurt timp a urmat expulzarea profesorilor turci, iar acum cunoaștem că Plahotniuc își caută azil în Turcia.

În orice clipă riscăm să pierdem 59 ha în preajma construcției, care sunt gajate și, posibil, re-gajate. Iar clădirea Arenei are deja aproape doi ani de întârziere cu darea în exploatare.

Iată de ce cetățeni au dreptul să cunoască ce face Procuratura cu acest dosar penal din 2019 și dacă au un oarecare statut procesual Plahotniuc, Candu, Andronache, Gaburici, cei care au promovat activ acest proiect și alții, care au lăsat semnăturile pe documente”, scrie Slusari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here