Acasă Istorii din spatele culisei Fostul șef de la frontieră, despre scandalul anabolizantelor: „Se fac dividende pentru...

Fostul șef de la frontieră, despre scandalul anabolizantelor: „Se fac dividende pentru viitoarele alegeri anticipate”

0

Noi controverse în cazul scandalului microbuzului de la vama Palanca cu numere diplomatice care transporta anabolizante. Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, susține că în schemele anabolizantelor sunt implicate nume sonore din anturajul ex-președintelui Igor Dodon, și că prin acestea s-ar încerca aducerea unor finanțe pentru alegerile viitoare anticipate în susținerea unui actor politic, transmite SafeNews.md cu referire la jurnal.md.

„Autoritățile naționale au avut destule probe pentru a stopa acest mijloc de transport. Trebuie să ținem cont că cazul a avut loc în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, unde este un punct de trecere comun, în care activează cel puțin patru servicii de frontieră, două din partea RM și două din partea Ucrainei. Toate aceste navete a acestui mijloc de transport care au fost făcute în acest an, 16 la rând, au fost făcute doar prin acest punct de trecere. Aici nu exclud că s-a ținut cont de acei care facilitau aceste fărădelegi. Ceea ce ar trebuie să ne îngrijoreze pe noi acum, este cât de putred a devenit sistemul național, ca schemele să fie coordonate și să pună sub îndoială credibilitatea diplomaților noștri și al MAI”, a declarat fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei emisiuni televizate din țară.

Rosian Vasiloi mai spune că în această perioadă autoritățile de la frontieră ar trebuie să optimizeze verificările tuturor mijloacelor de transport care ies din Republica Moldova.

„Eu aștept rezultatele investigației pentru că cazul este ieșit din comun. Eu a-și încuraja autoritățile noastre de frontieră, dar și cele din România și Ucraina, să verifice mai des toate transporturile care ies în această perioadă, până pe 23 decembrie. Pentru că nu exclud că anumiți actori politici, și mă refer aici la fostul președinte Igor Dodon, să nu folosească această pistă pentru a-și face anumite reguli de „rigoare” în grădina sa”, a declarat Rosian Vasiloi.

Fostul șef de la Poliția de Frontieră nu exlude faptul că prin aceste scheme, cei care sunt afiliați lui Igor Dodon, ar încerca să aducă finanțe pentru următoarele alegeri.

Pe ulima sută de metri, cei care sunt afiliați lui Igor Dodon, care erau implicați în schemele preluate după ce a plecat Guvernul Sandu, încearcă să se debaraseze toate acele adunate, inclusiv și pe filiera contrabandei cu țigări, pentru a face anumite dividende în contextul finanțării pentru alegerile anticipate în favoarea unui anumit actor politic. Primesc mesaje și din sistem care îmi spun că totul este o activizare. O să vin cu anumite mesaje inclusiv și către colegii noștri din România, către misiunea EUBAM, să fie foarte atenți și să monitorizeze ceea ce se întâmplă ”, a mai adaugat Rosian Vasiloi.

Amintim că sâmbătă un microbuz cu numere diplomatice 147D086 se aflau circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro. La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Pe 9 decembrie, Guvernul a aprobat rechemarea din funcție a lui Andrei Neguță, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice a fost pus sub învinuire.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.