Acasă Istorii din spatele culisei Litvinenco susține că majoritatea PSRM-Șor a aprobat raportul pentru numirea Tamarei Chișca-Doneva...

Litvinenco susține că majoritatea PSRM-Șor a aprobat raportul pentru numirea Tamarei Chișca-Doneva la funcția de vicepreședintă a CSJ, ”cu ușile închise”

1

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco, membru al Comisiei numiri și imunități, spune că deputații PSRM și cei de la Șor au aprobat, cu ușile închise, raportul pozitiv pentru numirea magistratei Tamarei Chișca-Doneva pentru funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiției. Anunțul în acest sens a fost făcut prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook.

„Cu ușile închise, majoritatea PSRM-Șor, împreună cu Nichiforciuc, a aprobat un raport pozitiv pentru numirea Tamarei Chișca-Doneva ca vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Este o dovada clară că acest Parlament poate doar să compromită orice reforma în această țară, cu atât mai mult reforma justiției”, a declarat Litvinenco.

Anterior, ZdG scria că Tamara Chișca-Doneva, care a făcut parte din completul de judecători ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii” și a dus la obligarea statului de către CtEDO să achite prejudicii de până la 3,6 mln. de euro.

Tamara Chișca-Doneva este judecătoare la CSJ din 2003, anterior activând la CA Chișinău, Judecătoria Râșcani, Chișinău și Judecătoria Hâncești.

În februarie 2020, prin hotărârea emisă de CtEDO, Guvernul R. Moldova a fost obligat să achite prejudicii de 1.515.000 de euro și să returneze reclamanţilor părţile din clădiri care erau în proprietatea acestora imediat înainte de adoptarea hotărârii din 20 iulie 2005, împreună cu terenul aferent, libere de limitări ale dreptului de proprietate, în schimbul transferului simultan de către reclamanţi Guvernului a 36.55% din acţiunile „Gemeni” returnate reclamanţilor după anularea hotărârii favorabile acestora.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. De fapt functionarii publici , inclusiv deputatii, nu ar trebui sa dialogheze cu poporul sau alte structuri sttatale prin FB sau etc. Ei au un instrument puternic – interpelarea… De ce ei prefera doar surse de informare uneori inaccesibile publicului larg … Doar pt a mima ceva ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.