Acasă Social Fostul șef al unei agenții de stat, numit consilier al premierului Chicu

Fostul șef al unei agenții de stat, numit consilier al premierului Chicu

0

Fostul șef al Biroului Relații Interetnice, Nicolae Rădița, a fost angajat pe 2 martie în calitate de consilier în Cabinetul premierului Ion Chicu, după ce a demisionat pe 26 februarie de la șefia agenției de stat. Informația nu a fost anunțată public până acum, dar noua funcție este indicată în declarația de venit depusă de Nicolae Rădiță pe 30 martie la Autoritatea Național de Integritate.

În document, Rădița a indicat venituri de 69 de mii de lei din salariul obținut la Agenția Relații Interetnice unde a activat începând cu luna octombrie 2019. Funcționarul nu are în proprietate niciun bun imobil sau mobil. În declarația de venit se regăsește doar salariul.

Nicolae Rădița a fost numit șef al Biroului Relații Interetnice în octombrie 2019, iar anterior a lucrat la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. A plecat de la conducerea agenției pe 26 februarie, iar funcția a fost ocupată de Elena Beleacova, care a candidat la alegerile parlamentare din 2014 pe lista Partidului Democrat.

Beleacova a mai deținut funcția de director al acestei instituții în perioada 2009-2015.

Noi demisii și numiri la Guvern! O fostă candidată a PDM la alegerile parlamentare, revine la conducerea BRI

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.