Acasă Economic Fostul premier Chiril Gaburici s-a ales cu o nouă funcție. Unde se...

Fostul premier Chiril Gaburici s-a ales cu o nouă funcție. Unde se regăsește

0

hiril Gaburici, prim-ministru al Republicii Moldova în 2015, s-a ales cu o nouă funcție în cadrul unei companii petroliere, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md. Gaburici face parte din Consiliul Directorilor al companiei Bemol care a fost creat la data de 23 octombrie.

În calitate de președinte al Consiliului a fost ales Chiril Gaburici. Rafiq Aliyev, Dumitru Tira, Dumitru Pulbere și Carlo Arturo Garuzzo, au fost aleși membri ai Consiliului companiei petroliere.

„Obiectivele și rolul Consiliului creat constau în implicarea activă în formularea de strategii vitale pentru Companie precum fuziuni, achiziții, extindere, diversificare, evaluarea strategiei și performanței corporative, consiliere, direcționare a managementului executiv în formularea și implementarea strategiilor de dezvoltare. La fel, Consiliul va fi responsabil și de aprobarea strategiilor de responsabilitate socială și corporativă, bugetelor, planurilor și politicilor corporative, precum și de asigurarea faptului că Compania are implementată o structură adecvată de guvernanță corporativă, în special menținerea acesteia la cele mai înalte standarde etice”, au precizat reprezentanții Bemol.

La 14 februarie 2015, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care Chiril Gaburici a fost desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru. Pe 18 februarie 2015 guvernul format sub conducerea sa, a primit votul de încredere al deputaților din parlament, decizia fiind susținută de 60 de parlamentari.

La 12 iunie, în cadrul unui briefing de presă, Chiril Gaburici și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, încheindu-și mandatul la nici patru luni de la numire.

Pe 18 iunie Gaburici a remis o scrisoare oficială Președintelui Republicii Moldova, anunțând și public, că refuză să asigure interimatul funcției de premier.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.