Acasă Istorii din spatele culisei Fostul director al SIS, vizat în dosarul expulzării profesorilor turci, ar fi...

Fostul director al SIS, vizat în dosarul expulzării profesorilor turci, ar fi ajuns consilier în cadrul unei întreprinderi de stat

0

Fostul director al Serviciului de Informație și Securitate (SIS), Vasile Botnari, vizat în dosarul cu privire la expulzarea ilegală a profesorilor turci de la Liceul „Orizont”are un nou post de muncă. Potrivit fostului şef al Moldatsa, Sorin StatiVasile Botnari ar activa în calitate de consilier în cadrul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

„Vasile Botnari,  […] a ajuns acum să fie consilier la Administrația de Stat a Drumurilor. Acest lucru s-a întâmplat la insistența lui, ca să demonstreze tuturor că controlează situația și face parte din guvernare și probabil să cureze construcția drumurilor din finanțarea rusă”, a scris Sorin Stati pe pagina sa de Facebook.

Informația despre faptul că Vasile Botnari ar activa în cadrul ASD ne-a fost comunicată anterior și de către o sursă a ZdG. Aceasta a precizat că Botnari ar fi consilier al actualului director general interimar al ASD, Veaceslav Potop, care figuerează și el într-un dosar penal.

Citește și: Dintr-o funcție în alta. Un funcționar vizat într-un dosar de corupție, numit director la Administrația de Stat a Drumurilor

ZdG a încercat să obțină o confirmare oficială a acestei informații, doar că reprezentanții de la ASD ne-au cerut să le expedim o solicitare de informații în acest sens.

Apelat telefonic de reporterul ZdG, fostul director al SIS, ne-a răspuns laconic: „Eu nu lucrez nicăieri”, iar apoi a închis telefonul.

Fostul director al SIS, Vasile Botnari, este unicul responsabil de expulzarea profesorilor turci de pe teritoriul R. Moldova. Declarația a fost făcută de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a declarat că învinuitul și-a recunoscut vina. Dosarul în care fostul șef SIS este acuzat de abuz în serviciu a fost trimis în judecată în februarie 2020.

La etapa urmăririi penale, învinuitul a colaborat cu ancheta, fiind cercetat în stare de libertate.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede până la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.