Acasă Social Fosta companie de pază a Holdingului Shor va fi radiată

Fosta companie de pază a Holdingului Shor va fi radiată

0

Judecătoria Orhei, sediul Teleneşti, a decis pe 16 august, încetarea procedurii de insolvabilitate faţă de debitorul Organizaţia de Pază Klassica Force, cu radierea firmei din Registrul de stat al persoanelor juridice. Aceasta după ce instanţa a aprobat planul distribuirii finale şi raportul final prezentat de lichidatorul Klassica Force, Igor Cernei.

A fost responsabilă de paza celor trei bănci

Astfel se termină epopea firmei Klassica Force, care a fost responsabilă în anii 2013-2015 de securitatea lui Ilan Şor, dar şi de paza celor trei bănci implicate în furtul miliardului şi care au făcut parte din cadrul Holdingului Shor.

Compania Klassica Force a fost fondată în anul 2013 și potrivit datelor din registrul de stat, are un singur fondator – Vladislav Prodan.

De administrarea ei însă s-a ocupat generalul Igor Bodorin, fostul șef al Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS).

La finele anului 2015, Klassika Force a intrat în procedură de insolvenţă, ca urmare a faptului că avea multe datorii față de anagajați, după ce şi-a pierdut principalii clienţi: Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, care au intrat în procedură de lichidare.

Ulterior au fost scoase la vânzare automobilele şi pistoalele din dotarea companiei de pază, pentru plata datoriilor.

Implicare în dispariția miliardului

În același timp în raportul Kroll compania figurează ca parte componentă a Holdingului Shor.

De numele acestei firme se leagă și dispariția unei mașini cu 12 saci cu documente ale Băncii de Economii. O anchetă internă a BEM efectuată în decembrie, 2014, a stabilit ca pe data de 26 noiembrie 2014, presedintele de atunci la BEM, Viorel Bârcă, a dat ordin ca anumite documente să fie arhivate.

În total 12 saci au fost aduși în cabinetul lui Birca, apoi, sub controlul sefului departamentului de management, au fost încărcate în automobil și urmau să fie transportate la arhivă a doua zi. Pe 27 noiembrie, Klassica Force SRL a anunțat că mașina a fost furată lucru confirmat și de politie pe 1 decembrie.

Automobilul ar fi fost furat în timp ce șoferul ar fi ieșit afară într-o zonă pe traseul Chișinău-Hâncești, unde nu există legătură telefonică,

Potrivit datelor de la Camera Înregistrării de Stat, Klassica Force este fondatoarea unei alte firme, SRL Klassica Tehno, cu activități în domeniul sistemelor automate de semnalizare și de stingere a incendiilor.

Din iulie 2015, după alegerea lui Ilan Shor în calitate de primar de Orhei, Klassica Force și-a schimbat adresa juridică de la Hotelul Cosmos din Chișinău, în orașul Orhei. Totodată firma a început să asugure și paza primăriei Orhei.

De la Klassika la Thor

Decizia de lichidare a celor trei bănci însă a dus la pierderea principalilor clienți și a principalei surse de venit.

După inițierea procedurii de insolvență, locul Klassica Force a fost luat de o altă companie de pază – Thor Security Group SRL, la care iniţial fondator și administrator figura Octavian Rusu, iar din 2019 are ca asociaţi pe Liliana şi Igor Bodorin.

În martie 2021 Thor Security Group a fost desemnată câștigătoare a licitației privind asigurarea securității a cinci sedii de judecătorie amplasate în Municipiul Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.