Acasă Comunicate de presă Fost polițist de frontieră, documentat pentru trafic ilegal: Era ajutat

Fost polițist de frontieră, documentat pentru trafic ilegal: Era ajutat

0

Un fost polițist de frontiera este documentat pentru trafic ilegal de mărfuri. În timpul documentării cazului s-a mai aflat că trecerea frontierei îi era facilitată de către actuali angajați IGPF. Potrivit informațiilor, măsurile de cercetare au fost pornite acum o lună în baza unor probe concludente.

Astfel, în data de 28 septembrie, ofițerii de investigație, la intrarea în satul Palanca, au oprit în trafic un mijloc de transport de model Volkswagen, cu numere de înmatriculare moldovenești. 

La volan se afla un bărbat de 38 de ani, fost polițist de frontieră, iar în calitate de pasager se afla un actual polițist. Ultimul a spus că se află în concediu de odihnă.

În timpul verificărilor au fost găsite cinci metri cubi de scândură și două cutii cu cuie, pentru care nu s-a putut prezenta niciun document.

Oamenii legii au analizat imaginile din punctul de trecere Palanca, pe unde a fost introdusă marfa, și s-a observat că angajatul Poliției de Frontieră de la linie nu-și onorează misiunile, încălcând intenționat procedurile de control.

În cele din urmă, mijlocul de transport și mărfurile au fost depozitate pe teritoriul Sectorului până la elucidarea circumstanțelor.

Totodată, au fost dispuse cercetări interne pe numele angajaților IGPF care au permis trecerea frontierei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.