Acasă Comunicate de presă Fost executor judecătoresc, deferit justiției pentru 12 capete de acuzare

Fost executor judecătoresc, deferit justiției pentru 12 capete de acuzare

0

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a unui fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord, învinuit pentru 12 episoade de ”depășire a atribuțiilor de serviciu” și ”delapidarea averii străine”.

Potrivit probelor acumulate de procurori, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

 De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

 Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei. În primăvara anului 2018 acesta a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020 învinuitul a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. 

În prezent, învinuitul se află în arest preventiv, iar fiind audiat de procurori a refuzat să facă declarații. 

Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.