Acasă Sport Finala Ligii Campionilor nu se va mai desfășura la Sankt Petersburg

Finala Ligii Campionilor nu se va mai desfășura la Sankt Petersburg

0

UEFA a decis! Finala Ligii Campionilor nu se va mai desfășura la Sankt Petersburg. Comitetul Executiv al forului european de fotbal, care s-a întrunit într-o ședință extraordinară, a anunțat că cel mai așteptat meci al sezonului nu se va disputa în Rusia. Decizia a fost luată în contextul conflictului militar din Ucraina.

Astfel, finala celei mai galonate competiții europene intercluburi din lume se va desfășura pe Stade de France din Paris, pe 28 mai, dată stabilită inițial.

Arena din capitala Franței va găzdui pentru a treia oară finala Ligii Campionilor. Precedentele două s-au disputat în 2000 și 2006.

UEFA a mutat locația finalei Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv. În 2020 și 2021 s-a întâmplat din cauza pandemiei.

Mai mult, UEFA a luat decizii și în privința cluburilor din Rusia și Ucraina, care vor fi obligate să joace meciurile de acasă din cupele europene pe un teren neutru. Această decizie este valabilă și pentru echipele naționale ale celor două țări.

UEFA a precizat că acest lucru se va întâmpla până la noi decizi ce vor fi luat în funcție de situația din zona de conflict.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.