Acasă Economic Energocom, furnizorul de bază al energiei electrice în Moldova până în 2028

Energocom, furnizorul de bază al energiei electrice în Moldova până în 2028

0

Întreprinderea de stat Energocom, care este furnizorul de bază al energiei electrice din Republica Moldova din 2018, va păstra aceste competenţe cel puţin până la 16 ianuarie 2028.

Potrivit Infotag, acest lucru prevede modificări la decretul guvernamental din 2017, care a intrat în vigoare joi, potrivit căruia competenţele companiei în acest post au fost prelungite de la sfârşitul acestui an „până la expirarea licenţei pentru furnizarea energiei electrice”.

În prezent, Energocom este singurul furnizor de energie electrică care lipseşte în Republica Moldova, a cărei capacitate nu poate produce mai mult de un sfert din energia consumată în ţară. Energocom cumpără toate volumele lipsă de la hidrocentrala Moldavskaya GRES, situată în regiunea transnistreană şi deţinută de holdingul rus Inter RAO. 

Conform contractului, încheiat până la sfârşitul lunii martie 2021, Energocom furnizează energie companiilor de distribuţie din Republica Moldova la 0,04865 USD pe 1 kW / oră. Preţul de achiziţie nu este divulgat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.