Acasă Alegeri 2020 Expert rus: Dodon a încercat să joace conform abordării lui Lukașenko

Expert rus: Dodon a încercat să joace conform abordării lui Lukașenko

0

Încercarea lui Igor Dodon de a juca conform abordării multi-vectoriale a lui Alexandr Lukaşenko a dus la un colaps firesc. Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată de expertul rus, primul vicepreşedinte al Comisiei pentru dezvoltarea comunităţii informaţionale a Camerei Publice a Federaţiei Ruse, Alexander Malkevich, în comentariile sale adresate Centrului de cercetare aplicată şi programe. 

„Igor Dodon a încercat să fie centrist şi a pierdut, având în mâinile sale toate resursele pentru a câştiga … Guvernul este al lui Dodon, în Parlament este speakerul lui Dodon, primarul de Chişinău este socialist, el are şi Aparatul Prezidenţial. Ar fi trebuit să înceapă să muncească pentru aceste alegeri acum un an. Să încheie alianţe cu Renato Usatîi, să implice Federaţia Rusă şi să arate clar întregului electorat că este pro Rusia. Să depanaţi toate procesele. Nu”, a spus expertul.

Potrivit lui, „Dodon era un candidat pro-rus condiţionat”.

„Dar candidatul nu este unul puternic, care în patru ani nu şi-a îndeplinit promisiunile, a încercat să fie un centrist între „două scaune”. Şi această încercare de a juca în abordări multi-vectoriale ale lui Lukaşenko, l-a condus pe Dodon la un colaps firesc. În acelaşi timp, desigur, nu trebuie să uităm toată activitatea puternică a lui Soros”, a spus Alexander Malkevich.

El consideră că „Maia Sandu este absolut pro-română, iar obiectivul ei global este aderarea R. Moldova la România”.

„În acelaşi timp, sentimentele anti-unioniste sunt puternice în societatea moldovenească, ceea ce înseamnă că vor lucra cu ei mult timp şi cu atenţie. Pe lângă această activitate „pe termen lung”, sarcina Maiei Sandu este să reformateze cumva Guvernul şi să meargă la alegeri anticipate, pentru că ea în prezent are doar 14 din 101 deputaţi în Parlament, iar Dodon – 37 de deputaţi. Cred că vor face ceea ce trebuie, vor organiza alegeri anticipate, va exista un Parlament „pro-european” şi un nou Guvern va fi numit”, a subliniat expertul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.