Acasă Justiţie Expert în justiție despre refuzul instanței de a aplica sechestre și pe...

Expert în justiție despre refuzul instanței de a aplica sechestre și pe bunurile lui Vlad Plahotniuc deținute în Elveția, Franța și alte țări

0

După ce Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat de presă că doar bunurile imobile din Republica Moldova, ale lui Vlad Plahotniuc vor fi puse sub sechestru, în timp ce demersurile prin care se solicita sechestrarea bunurilor din alte țări au fost respinse de instanța de judecată, portalul SafeNews.md a solicitat opinia unui expret în justiție.

În cazul în care din 6 demersuri , înainte instanței de judecată, a fost admis doar unul, denotă că probele prezentate de procurori sunt insuficiente și nepertinenente.
Ceea ce pare și mai curios, este faptul că au fost repsinse anume demersurile ce se refera la imobilele de peste hotarele republicii, fapt ce întărește și mai mult această percepție. În cazul admiterii unor demersuri nemotivate și expedierea acestora pentru executare altor state, pot genera dificultăți la aplicarea lor.
Or, judecatorii nu vor să-și asume eventualele consecințe în cazul autorizării sechestrului în lipsa probelor., a declarat pentru SafeNews.md expertul în justiție solicitând păstrarea anonimatului.

Menționăm că magistrații au ADMIS DOAR UNUL din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane LEI.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost RESPINSE.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.