Acasă Exclusiv EXCLUSIV // DOC // Reținerea adjunctului ANP Serghei Demcenco: Cum motivează procurorii

EXCLUSIV // DOC // Reținerea adjunctului ANP Serghei Demcenco: Cum motivează procurorii

1

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco ar fi ajuns pe mâna procurorilor, după ce s-ar fi stabilit că acesta ar face parte dintr-un grup criminal organizat ce are drept scop intimidarea și impunerea deținuților să achite diferite plăți ilegale la eliberarea înainte de termen, pentru datorii fictive, dar și favorizând acțiuni violete asupra deținuților, cum ar fi tortura și tratamentele inumane, fapte ce i-ar determina pe deținuți să recurgă la acțiuni de sinucidere.

Deși organul procuraturii până în prezent nu a venit cu detalii referitor la reținerea acestuia, portalul de știri SafeNews.md a intrat în posesia ordonanței de reținerea a adjunctului ANP, Serghei Demcenco, reținut în dimineața zilei de luni 15 februarie, curent.

Potrivit documentului, procurorul de caz, Maxim Gropa menționează că Serghei Demcenco este cel care ar fi condus grupul criminal organiat în periada ultimilor cinci ani (2014-2020), care ar fi avut consecințe negative atât pentru deținuți cât și pentru stat, fiind constatea o mulțime de tentative de suicid, evadări, maltratări, vătămări coporale, torturi, decese și estorcări de bani de la deținuți și rudele acestora.

Astfel, având influiență asupra angajaților din sistemul penitenciar, reieșind din funcția pe care o deține, Demcenco coordona activitățile și actiunile membrilor grupului.

Amintim că despre reținerea lui Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) s-a aflat în presă luni, 15 februarie. Potrivit portalului deschide.md, surse apropiate anchetei susțin că despre Demcenco ar fi făcut declarații șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești, Viorel Perciun, iar în această dimineață acesta fost reținut de către procurori cu suportul SIS.

Potrivit aceluași portal, Demcenco ar fi fost reținut pentru mai multe episoade de corupție, inclusiv pentru implicare în schema de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. 

Pentru implicare în această schemă săptămâna trecută a fost reținut și Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18-Brănești, fost director adjunct interimar al ANP în perioada în care Demcenco exercita interimatul funcției de director al ANP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.