Acasă Exclusiv EXCLUSIV// DOC// Dovezi ce atestă implicarea președintelui Dodon, în administrarea SRL „Exclusiv...

EXCLUSIV// DOC// Dovezi ce atestă implicarea președintelui Dodon, în administrarea SRL „Exclusiv Media”

1

Pe adresa electronică a portalului SafeNews.md a parvenit un mesaj de la o persoană anonimă, care conține un act din care denotă faptul că soția președintelui Dodon, Galina Dodon ar fi avut dreptul la semnătură pentru administrarea conturilor companiei „Exclusiv Media” de la „Victoriabank”. Serviciul de presă al Președinției nu a fost de găsit pentru a comenta informația.

O scurtă alaniză a actului cu pricina ne face să deducem că la 02 decembrie 2015, către „Victoriabank” a fost depusă de către SRL „Exclusiv Media” fișa cu specimene de semnături și amprenta ștampilei, înregistrată sub nr.2832 din aceiași dată. Potrivit fișei cu specimenele menționate rezultă că cu dreptul la prima semnătură, pe lângă directorul SRL „Exclusiv Media” Petru Burduja, a fost împuternicită și soția președintelui, Galina Dodon.

Prin urmare, dreptul la prima semnătură îi permite tituluarului acesteia să participe la administrarea patrimoniului societății comerciale și să se implice în procesul de administrare. Acest detaliu pare să demonstreze că Galina Dodon nu este un simplu angajat al societății comerciale, ci are împuterniciri de administrator, fapt ce evidențiază interesul familiei Dodon în administrarea SRL „Exclusiv Media”, necătând că fondator este Furculiță Corneliu iar drept administrator figurează Burduja Petru, ambii – membri activi ai PSRM și apropiați lui Igor Dodon.

În anul 2015 Igor Dodon era președintele PSRM și deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fapt ce-l obliga să indice, în declarația sa cu privire la conflicte de interese personale, calitatea de membru al organului de administrare al PP „Exclusiv Media” SRL a soției sale Dodon Galina. Lucru care, însă, nu s-a întâmplat. Fiind menționat doar faptul că soția sa a primit salariu în mărime de 54075 lei de la PP „Exclusiv Media” SRL.

Portalul SafeNews.md a încercat să obțină o reacție din partea serviciului de presă a președinției, însă nu am putut lua legătura cu aceștia.

SafeNews.md amintește că la data de 23 aprillie, curent, și deputatul Iurie Reniță a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva documente care atestă că soția președintelui Igor Dodon lua parte în anul 2015 la administrarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este implicată în schema de spălare de bani din Bahamas.

Mai multe detalii: Iurie Reniță prezintă noi probe împotriva lui Igor Dodon. Se cere anchetarea președintelui pentru fals în declarații

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.