Acasă Justiţie EXCLUSIV// DOC// Alexandr Stoianoglo a fost dat în judecată. Este pârât că...

EXCLUSIV// DOC// Alexandr Stoianoglo a fost dat în judecată. Este pârât că ar fi lezat dreptul la onoare și demnitate, a unui fost procuror

0

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a fost dat în judecată! Acesta i-ar fi lezat dreptul la onoare și demnitate, fostului procuror anticorupție Roman Statnîi. O cere în acest sens a fost depusă de Statnîi la 27 iunie curent.

În cererea de chemare în judecată, Procurorul General Alexandr Stoianoglo este pârât că ar fi făcut mai multe declarații defăimătoare în adresa fostului procuror Roman Statnîi, atât în cadrul conferințelor de presă, cât și în cadrul emisiunilor televizate în care și-a făcut apariția.

Mai exact, aflându-se în studioul emisiunii Politica Nataliei Morari de la tv8, Stoianoglo a declarat că: ”procurorul care a instrumentat cauza penală care viza agentul economic care deține marca Comercială ”VENTO” la exercitarea urmăririi penale ar fi admis multiple încălcări al legislației în vigoare.” În alocuțiunea s-a Procurorul General a numit acțiunile procurorului de caz ca ”ilegale, iar deținerea a cinci învinuiți în stare de arest în stare de arest pe perioada urmăririi penale drept una contrară legii.

Roman Statnîi consideră că prin aceste declarații Stoianoglo Alexandr a admis încălcarea principiului prezumției nevinovăției, deoarece nu există nici o hotărîre prin care s-ar constatat ilegalitatea acțiunilor sale, iar un asemenea comportament din partea Procurorului General contravine jurisprudenței Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Afirmațiile făcute de Stoianoglo Alexandr în cadrul emisiunii sunt defăimătoare și acestea cad sub incidența Legii cu privire la libertatea de exprimare. Consider că alegațiile pârâtului Stoianoglo Alexandr în cadrul emisiunii ”Politica Nataliei Morari” difuzată la TV8 a relatat mai multe declarații care nu corespund realității, acestea fiind defăimătoare și care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională a subsemnatului.
Or, nu au fost prezentate careva probe care ar demonstra că cele declarate corespund adevărului, iar maniera în care au fost afirmate declarațiile false și defăimătoare nu a fost una onestă și echilibrată.
Menționez, că subsemnatului nu i-a fost oferită posibilitatea de a se expune referitor la acuzațiile aduse, fiind încălcat dreptul la replică, menționează Statnîi în cererea de chemare în judecată.

Mai mult decât atât, Statnîi susține că scopul acestor declarații false și mincinoase a fost cel de a denigra imaginea și de a leza onoarea, demnitatea și reputația profesională a sa, dar și de a crea suspiciuni că acestal ar fi implicat în anumite scheme ilegale de instrumentarea a cauzelor penale la comandă, cu încălcarea legislației în vigoare.

Un alt capăt de acuzare constituie declarațiile Procurorului General din cadrul emisiunii „О Нас” de la Jurnal TV unde acesta a declarat că ” Statnîi Roman se află în arest pentru ceea ce a făcut”, astfel încălcînd principiul prezumției nevinovăției. În continuare, tot el a declarat ”că Roman Statnîi, prin înețelgere prealabilă cu alte persoane, a organizat prezența în izolatorul de urmărire penală al CNA a notarului pentru înstrăinarea bunurilor de către Keyman Evgheny.

Prin urmare, Statnîi consideră declarațiile respective ca fiind false și nu corespund adevărului.

Acest fapt îl demonstrează materialele anexate și prezentate de procuror în instanța de judecată și părții apărării. Astfel, au fost prezentate copiile contractelor de vînzare-cumpărare a bunurilor imobile din 28.05.2018 și 17.07.2018, încheiate în Federația Rusă or.Krasnodat, de către Heyman Susana în baza procurii din 08.10.2016, susține fostul procuror.

Potrivit aceleași cereri, Stoianoglo ar fi încălcat dreptul la respectarea onoarei, demnității prin intermediul afirmațiilor făcute în cadrul interviurilor acordate și pentru Ziarul de Gardă și newsmaker.md.  

În context, fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi solicită instanței ca să că informațiile răspândite de Alexandr Stoianoglo sunt defăimătoare și obligarea acestuia să dezmintă informațiile prin intermediul unei conferințe de presă, dar și achitarea unui prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei.

Vedeți mai jos, în întregime, cererea de chemare în judecată cu privire la apărarea onoarei, demnității și repararea prejudiciului moral cauzat:

Actiune Onoare Și Demnitate… by SAFE on Scribd

Procuratura Generală nu a venit deocamndată cu o reacție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.