Acasă Politic Grosu, despre contestația BCS la CC: Mereu s-au temut de votul prin...

Grosu, despre contestația BCS la CC: Mereu s-au temut de votul prin corespondență

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat faptul că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au contestat la Curtea Constituțională legea care permite pilotarea votului prin corespondență.

Reglementarea a fost aprobată vineri, 26 aprilie 2024, în Parlament. Șeful legislativului a precizat la o emisiune de la PRO TV că nu îl uimește acest pas, scrie realitatea.md

„Nu ne miră faptul că ei au îndesito la Curtea Constituțională. E dreptul lor. Încearcă să folosească orice ocazie de a opri toate procesele care sunt în Republica Moldova. Votul prin corespondență este ceea de ce s-au temut întotdeauna. Eu nu văd nimic nou în comportamentul comuniștilor și socialiștilor”, a declarat Igor Grosu.

Prevederile aprobate de Parlament reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor asigura desfășurarea procesului.

Votul prin corespondență ar urma să fie pilotat în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. Legislația nu va permite desfășurarea procesului în țările unde există conflicte militare sau care nu respectă standardele internaționale privind desfășurarea scrutinelor libere și corecte.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.