Acasă Politic Este independent procurorul general? Cum răspunde Maia Sandu

Este independent procurorul general? Cum răspunde Maia Sandu

0

Maia Sandu încă nu este convinsă de independența actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo. Într-un interviu pentru Agora, președinta PAS, susține că pentru a-și demonstra independența Stoianoglo trebuie să dea „răspunsuri la cele mai răsunătoare cazuri de corupție”.

„Să dea răspunsuri la cele mai răsunătoare cazuri de corupție: PSRM ar trebui cercetat pentru finanțare ilegală, cea din Bahams și nu doar și Igor Dodon pentru că a luat mită”, a declarat Sandu.

Președinta PAS a precizat că dacă acest fapt s-ar fi întâmplat într-o altă parte procuratura s-ar fi autosesizat, dar „nu scoate un comunicat sec, în care spune că nu are cum să se autosesizeze”.

Potrivit lui Sandu, oamenii ar putea să creadă în autenticitatea eforturilor procuraturii de demotivare a corupției, doar după ce procuratura va lua atitudine pe aceste cazuri răsunătoare.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.