Acasă Politic Echipa lui Ilan Șor anunță că dă Meta în judecată, pentru cenzură

Echipa lui Ilan Șor anunță că dă Meta în judecată, pentru cenzură

0

Ila Șor și echipa sa de avocați pregătesc o cerere de chemare în judecată împotriva Meta pentru închiderea mai multor conturi de Facebook și Instagram, care vizează opoziția moldovenească. Despre aceasta politicienii au informat printr-un comunicat emis presei.

Acest lucru se întâmplă după ce la 6 iunie, Meta a închis mai multe conturi de Facebook și Instagram ale politicienilor din opoziția moldovenească și a trimis avertismente urmăritorilor acestora.

Astfel, potrivit comunicatului de presă, închiderea conturilor are loc înaintea alegerilor prezidențiale din Moldova, care vor avea loc în toamnă, și în contextul eforturilor guvernului țării de a limita posibilitățile opoziției de a participa la alegeri.

„Principalele platforme social media sunt controlate de câteva companii private. Permițându-le să refuze accesul unor categorii întregi de cetățeni, de fiecare dată când doresc, în cele din urmă, le oferim oportunitatea să ne distrugă instituțiile și libertățile garantate de Constituție. Procesul nostru urmărește apărarea dreptului fundamental al fiecărui individ la liberă exprimare și contestarea cooperării dintre aceste companii și guvernele autoritare”, a declarat Aureliu Colenco, avocatul echipei lui Ilan Șor.

„Este revoltător faptul că Zuckerberg și Meta se amestecă în alegerile din țara noastră și permit guvernului moldovean să reprime opoziția și să o împiedice să-și realizeze drepturile democratice. Ne vom opune oricăror încercări de a controla libertatea de exprimare și vom continua să apărăm drepturile cetățenilor noștri la alegeri libere și corecte”, este menționat în declarația blocului politic „Victorie”, condus de Ilan Șor.

Precizăm că în ultimul an, autoritățile moldovenești au închis peste 60 de instituții media din țară și au împiedicat mii de candidați din mai multe partide de opoziție să candideze.

De precizat este și faptul că Meta a cenzurat, în repetate rânduri, politicieni din opoziție din întreaga lume. În special, în 2020, a închis conturile președintelui american Donald Trump.

În Vietnam, Meta a făcut în mod repetat concesii guvernului autoritar al țării.

În India și în mai multe țări africane, Meta a fost acuzată că susține eforturile guvernului de a distruge vocile critice și instituțiile mass-media independente.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.