Acasă Uncategorized Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți

Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți

0

O grupare infracțională care era specializată în comercializarea drogurilor a fost destructurată, iar polițiștii de frontieră și procurorii au ridicate substanțe interzise în valoare de peste 2,5 milioane lei. Activitatea grupului a fost documentată timp de șase luni.

Preliminar, la data de 27 septembrie 2021, aflându-se în misiuni de serviciu pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au observat două persoane în apropierea unei foste fabrici din orașul Lipcani,

Acestea ar fi aruncat un obiect suspect într-un rezervor cu apă. Ulterior, persoanele au reușit să fugă în direcții necunoscute.

Polițiștii de frontieră au depistat în rezervor un rucsac de culoare verde în care se conținea substanțe narcotice – marijuana, LSD, PVP, MDMA și cocaină. Pe piața neagră valoarea drogurile ar fi de peste 2 milioane de lei.

Astfel, oamenii legii au efectuat operațiuni și investigații speciale în urma cărora au identificat și reținut doi membri ai grupului infracțional. 

Este vorba despre doi moldoveni cu vârste de 20 și, respectiv, 25 de ani, care au primit mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

Totodată, la domiciliile și în automobilele figuranților au fost efectuate percheziții, de unde s-au ridicat mijloace bănești, substanțe narcotice asemănătoare cu drogurile de tip PVP, MDMA, marijuana, precum și cocaină în cantități deosebit de mari – estimate la 500.000 de lei.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

  • 1/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 2/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 3/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 4/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 5/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 6/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 7/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 8/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți
  • 9/9Droguri de peste 2,5 milioane lei, ridicate la frontieră: Doi reținuți

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.