Acasă Social Două localităţi din nordul R. Moldova vor avea propriile stemă şi drapel

Două localităţi din nordul R. Moldova vor avea propriile stemă şi drapel

0

Satele Sofia din raionul Drochia şi Căinarii Vechi, raionul Soroca, şi-au înregistrat propriile stemă şi drapel. Decretele prezidenţiale în acest sens au fost publicate în Monitorul Oficial din 22 octombrie curent, transmite SafeNews.md cu referire la Moldpres.

Stema satului Sofia reprezintă un câmp verde, pe care este imprimat chipul Sfintei Sofia – Înţelepciunea lui Dumnezeu. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul reprezintă o pânză pătrată verde, purtând în mijloc chipul Sofiei – Înţelepciunea lui Dumnezeu.

Stema satului Căinarii Vechi reprezintă un câmp roşu, o fâşie îngustă ondulată de aur, coborâtă şi însoţită de un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul de argint, iar jos de o ştiucă în fascie, de acelaşi metal. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată roşie, cu talpa galbenă, purtând în mijloc un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul alb.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.