Acasă Social Două asigurări auto false, depistate la frontieră: Explicația oferită

Două asigurări auto false, depistate la frontieră: Explicația oferită

0

Două asigurări auto cu indici de falsificare și transport ilicit de bunuri, sunt ilegalitățile consemnate în ultimele 24 de ore, la frontiera de est a țării. Un șofer de cursă lungă, cetățean al Uzbekistanului, s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Tudora, pentru a-i fi autorizată intrarea în Republica Moldova.

Însă, ceea ce au constatat polițiștii de frontieră l-a mirat pe bărbatul de 51 ani. Asigurările auto internaționale nu corespundeau unor acte autentice. 

„Nu cunosc nimic despre cele depistate. Cărțile verzi le-am ridicat înainte de a porni în călătorie de la compania unde lucrez. Cum au fost perfectate îmi este necunoscut”, a declarat conducătorul auto în timpul controlului de frontieră. Pe numele acestei persoane a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361, alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Un alt șofer este documentat și cercetat pentru transportarea ilicită a unui lot de mărfuri. În baza unei informații operative, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Est a IGPF au stopat pe traseul R-31 un mijloc de transport, la volanul căruia se afla un conațional de 45 de ani. Bărbatul transporta marfă în asortiment din Ucraina în Republica Moldova. 

În urmă cercetărilor s-a depistat că marfa este nedeclarată și urma să ajungă pe piața din orașul Bălți.

În continuare cazul este cercetat sub toate aspectele legale, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.