Acasă Justiţie Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală au fost numiți judecători la CSJ

Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală au fost numiți judecători la CSJ

0

Ghenadie Plămădeală și Dorel Musteață au fost numiți în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani. Deciziile au fost luate în ședința de astăzi, 4 noiembrie, a Parlamentului.

Candidatura lui Ghenadie Plămădeală a fost susținută cu votul a 55 de deputați. Totodată, pentru numirea lui Dorel Musteață în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție au votat 52 de deputați.

Plenului Parlamentului a fost propusă și candidatura Oxanei Robu în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Potrivit legislației, promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție se aprobă de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.