Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ// Primele declarații ale lui Șaran după reținere: Nu regret

ULTIMA ORĂ// Primele declarații ale lui Șaran după reținere: Nu regret

0

Mihail Șaran a fost astăzi, 14 aprilie, reținut de către oamenii legii după ce acesta a evadat acum o săptămână.

Fondatorul Bismobil Kitchen a fost escortat de către oamenii legii la Inspectoratul Național de Investigații.

Jurnaliștii Protv.md deja îl așteptau pe omul de afaceri în fața instituției.

Acesta a spus jurnaliștilor că nu regretă că a evadat.

Totodată acesta a spus că a scos brățara de la picior „foarte ușor”.

Acesta a fost prins în dimineața zilei de azi într-o casă din Durlești. Potrivit lui Șaran, casa în care se ascundea i-ar fi aparținut chiar lui. 

Fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fugit de justiție. S-a întâmplat după ședința de judecată la care magistrații au admis cererea procurorilor de a-i înlocui suspectului arestul la domiciliul cu arestul în Penitenciarul nr. 13.

Ca urmare a solicitării procurorului PCCOCS, Șaran urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu.

Potrivit PCCOCS, acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu”. Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, ca să nu fie recunoscut, și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut.

Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.